vineri, 14 decembrie 2012

Martipan invelit in ciocolata


Acesti biscuiti de martipan sunt deliciosi ca desert si pot fi un cadou placut pentru cei dragi.

Ingrediente martipan:

200 gr migdale
2-4 linguri zahar de cocos sau alt indulcitor
1/2 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita pudra de vanilie
1 lingurita esenta de portocale
coaja rasa de la o portocala organica

Preparare:

Migdalele se lasa peste noapte in apa la inmuiat dupa care se scurg, se clatesc si se decojesc de pielita.
Nu recomand migdalele gata decojite din comert, ele sunt procesate chimic pentru a fi indepartata pielita.
Migdalele se pun la deshidratat pentru 4-6 ore.

Pentru a obtine martipanul, se amesteca migdalele in robotul cu lama S aproximativ 10 min. Se mai opreste robotul pentru a impinge migdalele de pe marginea robotului si avand grija sa nu se incalzeasca prea tare, se adauga si restul ingredientelor.
Se amesteca pana obtinem o pasta ca o coca. Cand pasta se aduna in jurul lamei atunci este gata, nu procesam mai mult pentru a evita lasarea uleiului din migdale.

Se ia o cantitate mai mica din compozitia de martipan, se pune pe foaia Teflex si cu ajutorul unui facalet intindem aluatul egal. Daca este nevoie se poate adauga putina apa si modelarea martipanului se va face foarte usor.
Se taie martipanul cu diferite forme si se da la deshidratat pentru 4-12 ore, depinde cat de uscat doriti sa fie.

Ingrediente ciocolata:

100 gr unt de cacao
6 linguri cacao cruda sau pudra de roscove
2 linguri zahar de cocos sau alt indulcitor
1/4 lingurita de scortisoara

Preparare:

Se topeste untul de cacao in bain-marie, se adauga cacaoa cate o lingura si se amesteca continu pentru a evita formarea de cocoloase, se adauga si restul ingredientelor.
Se lasa la racit 15-20 min pana se ingroasa ciocolata de consistenta unui sos.

Se adauga martipanul in ciocolata si il scaldam in ciocolata pana este complet acoperit.
Cu ajutorul unei furculite se scoate martipanul din ciocolata si se aseaza pe o foaie de copt sau o foaie Teflex, se lasa la uscat la temperatura camerei. Se desprind de pe foaie cand sunt complet uscati.

Se pot pastra la temperatura camerei daca nu este prea cald sau in frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu