miercuri, 5 decembrie 2012

Biscuiti cu ghimbir


Acesti biscuiti sunt foarte buni alaturi de o ciocolata calda.

1 kg hrisca
100g  fulgi de ovaz (marunti)
100g faina de in
2 mere rase marunt
4 cani apa
6-8 linguri sirop de artar sau alt indulcitor
1lingurita de ghimbir ras marunt
2lingurite nucsoara
2lingurite scortisoara
sucul de la o portocala
1/2 lingurita praf de vanilie

Preparare:

Se pune hrisca la hidratat in apa pentru 2-4 ore dupa care se scurge, se clateste bine cu apa si se pune la deshidratat pentru 2 ore, se poate folosi si uda daca doriti. 
Se macina hrisca cu ajutorul unui blender sau al robotului de bucatarie pana obtinem faina. 
Faina de hrisca se amesteca cu restul ingredientelor pana obtinem o compozite de aluat, daca este nevoie se mai poate adauga apa.
Se ia o cantitate mai mica din compozitia aluatului si se pune pe foaia Teflex, acoperim cu un film alimentar aluatul (pentru a evita lipirea de facalet a aluatului) si cu ajutorul unui facalet intindem aluatul egal.
Se taie biscuitii cu diferite forme si se da la deshidratat pentru 8-12 ore.
Decorati biscuitii cu glazura cu 2 ore inainte ca ei sa fie complet uscati, dupa care ii mai dati la deshidratat pana si glazura este complet uscata.

Ingrediente glazura:

100 gr nuci de caju sau seminte de floarea soarelui hidratate 2h
1 lingura sirop de artar sau alt indulcitor
2 linguri apa

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele in blender, daca este nevoie se mai adauga apa.
Se pastreaza in frigider pana la utilizare.
Pentru culori am folosit Chlorella, suc de sfecla si tumeric. Puteti folosii si alte culori daca doriti.

Biscuitii se pastreaza foarte bine intr-un recipient bine inchis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu