miercuri, 5 decembrie 2012

Cipsuri de Kale


Kale face parte din familia verzei, ea poate fi de mai multe feluri. Este foarte bogata in calciu, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamina K, fier, magneziu, proteine, beta caroten, fibre, luteina si zeaxathina care impiedica razele UV sa afecteze ochii. Este anti inflamatorie cu mari proprietati in combaterea cancerului.

Aceste cipsuri sunt foarte bune ca snack, le consum de fiecare data cand am pofta de ceva sarat.


Ingrediente:

2 legaturi frunze de Kale creata (1kg)

Preparare:

Frunzele se spala si se rup de pe tulpina cu grija, avem nevoie doar de partea moale a frunzei fara nervuri si se aseaza intr-un recipient mare.


Ingrediente sos:

150 gr seminte de floarea soarelui
1 ardei gras rosu
1 ceapa
1 catel de usturoi
100 ml apa
1 lingura de ulei
4 linguri sos soya
cayenne pepper dupa gust (optional)

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele in blender pana se formeaza o crema fina omogena, daca este nevoie mai adaugati putina apa.

Sosul se amesteca cu frunzele de Kale, cu ajutorul mainilor se maseaza frunzele avand grija ca toate frunzele sa fie acoperite cu sos.
Se aseaza frunzele pe foaia Teflex a aparatului de deshidratat (4 tavi) si se lasa la deshidratat 8-12 ore pana sunt complet uscate si crocante.

Se pot pastra mai mult timp intr-un recipient foarte bine inchis ferit de umezeala.

*Peste frunzele cu sos, daca doriti un gust mai deosebit de branza, se mai poate adauga si 1-2 linguri de drojdie inactiva. Eu prefer fara.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu