marți, 11 decembrie 2012

Budinca de Chia


Semintele de Chia fac parte din familia mentei si cresc in Mexic si Guatemala.
Sunt o sursa bogata de acizi grasi Omega 3, (mai mult decat semintele de in), aminoacizi si antioxidanti. Au un procent ridicat de calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier, zinc, fibre si contin mai multe proteine decat cerealele. Ele isi maresc de 10 ori volumul in contact cu lichidele.
Sunt foarte bune pentru diabetici, au indicele glicemic mic si se digera lent.


Un mic dejun satios si plin de energie.

Ingrediente:

4 linguri seminte de Chia
300 ml lapte
1 lingura cacao cruda
1 lingurita Maca (optional)
1 lingurita Mesquite (optional)

Preparare:

Semintele de Chia se combina cu laptele si se amesteca continu timp de 2 min pentru a ne asigura ca semintele se separa bine si se incorporeaza bine cu laptele.
Se lasa la inmuiat in lapte 10-30 min.

Se serveste cu orice fel de fructe doriti.


* Semintele de Chia trebuiesc intotdeauna inmuiate in apa/lapte inainte de a fi consumate. Daca ele sunt consumate fara a fi inmuiate, atunci vor absorbi apa din organism si nu dorim sa fin deshidratati dupa ce le consumam :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu