vineri, 29 martie 2013

Lapte din seminte de in



Acest lapte este foarte consistent si satios, ideal pentru micul dejun. Are un gust delicios de seminte de in cu o consistenta cremoasa si este bogat in Omega 3.

Ingrediente:

150 gr seminte de in
1 l apa

Preparare:

Se mixeaza in blender semintele de in si apa. Se evita mixarea indelungata pentru a facilita strecurarea laptelui.
Se strecoara laptele prin saculetul de lapte sau un tifon/sita sau se poate pastra pulpa in lapte daca doriti o consistenta mai cremoasa a laptelui.

Se pastreaza la frigider 3-5 zile.

Din pulpa ramasa se poate forma o budinca consistenta pentru micul dejun adaugand cateva fructe, scortisoara si alte mirodenii.

6 comentarii:

  1. nu am facut , consum seminte , dar lapte nu am incercat !

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa il incerc neaparat!!imi prepar lapte din diferite seminte si cereale insa semintele de in le-am consumat ca atare,inmuiate in apa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iuliana, inul este minunat in foarte multe retete :)

      Ștergere
  3. Este ok sa il pastrez la frigider?pentru k despre semintele de in macinate stiam ca trebuie consumate imediat,devenind toxice in contact cu aerul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te referi la, lapte trebuie tinut in frigider. Semintele de in macinate daca sunt pastrate intr-un recipient ermetic este bine si la temperatura camerei sau in frigider, cum doresti. De preferat este sa macini semintele de in inainte sa le consumi sau sa le adaugi in preparate, in acest fel poti beneficia de toate proprietatile inului :)

      Ștergere