miercuri, 5 decembrie 2012

Dovlecei umpluti



Ingrediente:

3 dovlecei
50 gr ceapa rosie


Ingrediente branza:

50 gr nuci Braziliene
1-2 linguri apa
sare

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele in blender.


Ingrediente sos de rosii:

20 gr rosii uscate (hidratate in apa 2h)
2 rosii
30 gr ceapa rosie
1 catel de usturoi
2 fire de patrunjel verde
1 lingura ulei de masline (optional)
1 lingurita de busuioc uscat
1 lingura suc de lamaie
sare

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele in blender. Daca este nevoie se poate adauga putin din apa in care am hidratat rosiile uscate.

Montare:

Se taie dovleceii in jumatate si se scobesc in mijloc cu ajutorul unei lingurite avand grija sa lasam un fund ca baza.
Puteti taia dovleceii si in jumatate pe lungime daca doriti si va este mai usor asa.
Miezul care l-am scos din dovlecei, se taie cubulete mici impreuna cu ceapa si se amesteca cu sosul de rosii.

Se umplu dovleceii cu un strat de compozitie cu sos de rosii, un strat de branza peste care punem iar un strat de compozitie cu sos de rosii.

Se poate servi imediat sau se poate da la deshidratat pentru 2 ore.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu