joi, 22 martie 2012

Tort cu fructe de padure




Fructe: 400-500 gr zmeura si mure

Ingrediente blat:

225 gr nuci
48 gr curmale fara samburi
20 gr cacao (optional)

Preparare:

Se adauga toate ingredientele intr-un robot de bucatarie cu lama S si se  amesteca pana se aduna ca o coca. Prefer sa amestec toate ingredientele in acelasi timp.
Se intinde crusta pe fundul formei in care a fost asezata o foaie de copt sau un film alimentar si se preseaza uniform cu ajutorul unei linguri. Se pune de-o parte.

Ingrediente crema:

360 gr nuci de caju inmuiate 2-8 ore in apa
230 ml apa
250 gr sirop de agave sau un alt indulcitor
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita praf de vanilie sau esenta de vanilie
30 gr lecitina granule
160 gr unt de cacao topit in bain marie

Preparare:

Nucile de caju (scurse de apa), apa, zeama de lamaie, siropul, vanilia si lecitina se pun intr-un blender si se amesteca pana se formeaza o crema fina si omogena dupa care se adauga si untul de cacao topit. Se mai amesteca putin pana se incorporeaza.
Se adauga crema peste blat, se niveleaza si se adauga fructele dorite in crema. Am folosit cam 100gr din fructe. Se da la frigider ideal peste noapte si se decoreaza inainte de servire.
Aici vreau sa mentionez ca orice desert indiferent din ce este facut, se decoreaza inainte de servire!

Daca doriti model, puteti pastra jumatate din crema si se pot adauga citeva fructe in crema, se amesteca putin, crema se va colora si va avea gustul fructelor.
Asa puteti avea un tort jumatate o culoate si cealalta jumatate o culoare.

Se poate pastra la frigider 3 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu