vineri, 23 martie 2012

Lapte de susan



Semintele de susan sunt foarte bogate in calciu,cupru, mangan, magneziu, fosfor, fier, zinc, proteine, fibre, minerale, vitamina B1 si vitamina E. Semintele de susan ajuta la scaderea colesterolului, regleaza presiunea in sange, scade riscul osteoporozei si artritei.

Acest lapte bogat in calciu, se poate consuma cu cereale la mic dejun sau in orice bautura doriti.
Se poate indulci, se poate adauga cacao, scortisoara sau alte mirodenii.

Ingrediente:

100 gr seminte de susan
1 l apa

 Preparare:

Semintele de susan se pun peste noapte la inmuiat in apa, se scurg si se clatesc.
Se adauga apa si semintele de susan intr-un blender si se amesteca pana semintele sunt bine maruntite.
Se strecoara laptele prin saculetul de lapte sau un tifon/sita.
Se pune intr-un recipient si se pastreaza la frigider 3 zile. Inainte de folosire, se agita/amesteca bine.

Pulpa ramasa se poate pastra in congelator si cand se aduna suficienta pulpa, se poate dezgheta si se pot face biscuiti sau alte minunatii.

In bucataria Raw nimic nu se pierde si nu se arunca :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu