vineri, 23 martie 2012

Salata de anghinare Ierusalim cu spanac


Anghinarea de Ierusalim (topinambur),  este foarte bogata infibre, potasiu, fier, fosfor si vitamina C.
Contine tiamina (B1) care ajuta bacteriile bune din intestin sa creasa, ajuta digestia.

Ingrediente:

500 gr anghinare de Ierusalim
100 gr  frunze de spanac
2 fire de ceapa verde
2 fire patrunjel verde
4 ridichi
1 lingura sos soya
2 linguri ulei de masline
1 lingura suc de lamaie
cateva masline (optional)

Preparare:

Se curata anghinarea si se pune imediat intr-un bol cu apa si suc de lamaie pentru a opri inegrirea lor.
Se taie toate legumele in marimea dorita si se amesteca cu toate ingredientele.
Se mai pot adauga si diferiti muguri incoltiti.

2 comentarii:

  1. Nu am stiut ca topinamburul se cheama si anghinare de Ierusalim, noroc cu tine, e bine de stiut! Cand chiar credeam ca stiu de-acum toti oamenii care se ocupa de raw food in Ro, tot mai descopar noi bloguri, care mai de care mai frumoase.... Felicitari, blogul atu este f. reusit, mi-ai facut o pofta de mancare teribila!
    Toate cele bune,
    Mimi Walter

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Mihaela. Nici eu nu stiam ca ii mai spune topinamburul :) La piata pe atichete asa ii spune anghinare de Ierusalim si asa am descopirit aceasta minunata leguma. Da sunt multe bloguri acum cu raw food si este o bucurie sa vad ca tot mai multa lume este interesata de acest stil de viata :)

    RăspundețiȘtergere