joi, 22 martie 2012

Lapte de cocos

Grasimea buna a nucii de cocos ajuta la inbunatatirea sistemului imunitar, este anti inflamatoare si anti bacteriana, bogata in vitamine, minerale, electroliti si amino acizi.
Nuca de cocos previne cariile si ajuta la mentinerea dintilor sanatosi, ajuta la pierderea in greutate si mentinerea metabolismului in buna functionare, ajuta la absorbirea vitaminelor si mineralelor in organism, ajuta tiroida la buna functionare, ajuta la stimularea sistemului imunitar, imbunatateste digestia, echilibreaza zaharul din sange, reduce inflamatiile, iritatiile si multe altele.

Laptele de cocos fiind bogat in grasimi saturate, este delicios in orice fel de preparate.

Ingrediente:

150 gr fulgi de cocos
1 litru de apa

Preparare:

Se incalzesc 500 ml din apa, se pune intr-un blender cu fulgii de cocos si se amesteca cateva secunde. Se adauga si restul de apa si se mai amesteca pana cand fulgii sunt bine maruntiti.
Se strecoara laptele prin saculetul de lapte sau printr-un tifon.
Se poate pastra la frigider 3 zile.

Pulpa ramasa se poate congela si se poate folosi la biscuiti sau prajituri.

*Daca lasati laptele intr-un castron in frigider peste noapte, deasupra se formeaza un strat gros.
Acest strat se aduna cu grija cu ajutorul unei linguri si se scoate in alt recipient. Se adauga un indulcitor de preferinta solid si cu ajutorul unui mixer se bate compozitia pana se formeaza o frisca.
Aceasta frisca este racoroasa si delicioasa peste orice desert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu