marți, 3 iulie 2012

Prajitura cu mere si caise


O prajitura lejera si racoroasa.

Ingrediente blat:

200 gr hisca
100 gr pasta de curmale
pudra de vanilie

Preparare:

Hrisca se pune la inmuiat in apa cel putin o ora dupa care se scurge de apa si se clateste.
Hrisca se pune la deshidratat pentru 2-4 ore, pana este complet uscata.
Se macina hrisca putin in blender sau in robotul de bucatarie avand grija sa nu se transforme in faina, este bine sa mai ramana si cateva seminte intregi, este mai crocant.

Pasta de curmale:

Se lasa curmalele la inmuiat in apa cat sa le acopere pentru cel putin o jumatate de ora.
Cand sunt destul de moi curmalele, se amesteca intr-un blender cu apa in care au fost inmuiate pana se obtine o pasta.

Se amesteca hrisca, pasta de curmale si vanilia intr-un caston pana sunt toate ingredientele bine incorporate.
Se formeaza blatul in forma dorita si se poate deshidrata pentru o ora, daca doriti.

Ingrediente umplutura:

800 gr mere curatate si taiate
400gr caise fara samburi
50 gr pasta de curmale
1 ligurita scortisoara
2 linguri psyllium
1 ligura suc de lamaie
pudra de vanilie

Preparare:

Se adauga toate ingredientele in robotul de bucatarie si se amesteca pana cand merele si caisele sunt aproape ca o pasta, daca doriti puteti sa lasati fructele tocate mai mari.

Compozitia de mere si caise se aseaza peste blatul de hrisca si se da la frigider pentru 1-2 ore.

Aceasta prajitura se poate servi si ca mic dejun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu