marți, 3 iulie 2012

Desert de pere


Un desert simplu si foarte lejer.

Ingrediente:

600 gr pere bine coapte
50 gr pasta de curmale
1 lingura suc de lamaie
2-4 linguri hrisca hidratata si uscata
1 lingurita Lacuma (optional)
pudra de vanilie

Preparare.

Intr-un blender se amesteca perele si sucul de lamaie pana se formeaza un pireu, se pot lasa perele si bucati mai mari daca doriti.
Se aseaza in forma dorita cate un strat din fiecare, pireu de pere, hrisca, pasta de curmale si se termina cu un alt strat de pere.
Se decoreaza cu putina scortisoara.

Hrisca se poate inlocui cu nuci, alune sau alte seminte.

Pasta de curmale:

Se lasa curmalele la inmuiat in apa cat sa le acopere pentru cel putin o jumatate de ora.
Cand sunt destul de moi curmalele, se amesteca intr-un blender cu apa in care au fost inmuiate pana se obtine o pasta, se adauga praful de Lacuma si se mai amesteca putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu