joi, 12 aprilie 2012

Bombonele de Cocos



Aceasta compozitie mi-a ramas de la o prajitura pe care o testam.
Nu este o compozitie tare si nici nu am avut intentia sa adaug altceva pentru a intarii compozitia. Pentru mine nuca de cocos tanara este delicioasa si pretioasa pentru a o procesa prea mult sau sa fie amestecata cu prea multe ingrediente.

Ingrediente:

1-2 nuci de cocos tinere
1 portocala sau orice alt fruct
1-2 linguri sirop artar sau alt indulcitor
3 linguri ulei de cacao
putin praf de vanilie

Preparare:

Se taie nuca de cocos, se scurge apa printr-o sita si se curata pulpa nucii cu ajutorul unei linguri.
Se curata bine pulpa de eventualele ramasite de coaja.
Pulpa, siropul, vanilia si untul de cacao se pun intr-un blender si se adauga putina apa de cocos cat sa mearga blenderul. Se anesteca pana devine cremos si omogen.
Se taie portocala bucatele mici si se adauga in crema sau poate fi introdusa in blender la sfarsit cu crema si pulsat de cateva ori cat sa taie portocala in bucati potrivite.

Crema se toarna in forma dorita si se da la congelator pana se intaraste.
Se pastreasa la congelator, fiind o crema se dezgheata destul de repede.

Este racoritoare si delicioasa, pot spune ca prefer varianta aceasta de "ciocolata" si cu siguranta o sa mai fac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu