marți, 25 iunie 2013

Lapte din seminte de dovleac

Semintele de dovleac sunt bogate in proteine, antioxidanti, fier, zinc, magneziu, fosfor, siliciu, calciu, fibre, omega 3, vitamina E, vitamina A, vitamina C.
Amelioreaza simptomele prostatei marite si dificultatile in urinare, pastreaza sanatatea oaselor prevenind osteoporoza si artrita, intaresc muschiul inimii si rinichii, ajuta la cresterea parului, elimina metalele grele din organism,  desfunda vasele de sange, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor.


Ingrediente:

100 gr seminte de dovleac
1 l apa

Preparare:

Semintele de dovleac se lasa la inmuiat in apa pentru cateva ore sau peste noapte, se scurg si se clatesc.
Se adauga semintele si apa in blender si se mixeaza.
Se strecoara laptele prin saculetul de lapte sau un tifon/sita sau se poate pastra pulpa in lapte daca doriti o consistenta mai cremoasa a laptelui.

Se pastreaza la frigider 3-5 zile.

Pulpa ramasa se poate folosi la diferite deserturi sau alte preparate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu