duminică, 11 august 2013

Lapte de nuci


Nucile au un efect anti inflamator, au un impact favorabil asupra descresterii colesterolului, ajuta la reducerea nivelului de stres, sunt benefice pentru combaterea cancerului, au efecte anti imbatranire, ajuta la sanatatea oaselor, favorizeaza pierderea in greutate, ajuta la buna functionare a creierului.
Tipul de vitamina E care se gaseste in aceste nuci, este foarte benefic la sanatatea cardiovasculara a barbatilor, aceasta forma de vitamina E s-a demonstrat ca asigura o protectie marita impotriva probelemelor de inima. Nucile sunt o bogata sursa de omega 3, minerale, magneziu, mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, zinc si seleniu.

Acest lapte are un gust pronuntat de nuca si usor amarui. Adaugand cateva curmale in acest lapte va avea un gust deosebit.

Ingrediente:

150 gr nuci
1 l apa

Preparare:

Nucile se lasa la inmuiat in apa pentru cateva ore sau peste noapte, se scurg si se clatesc.
Se mixeaza in blender nucile si apa.
Se strecoara laptele prin saculetul de lapte sau un tifon/sita sau se poate pastra pulpa in lapte daca doriti o consistenta mai cremoasa a laptelui.

Se pastreaza la frigider 3-5 zile.

Din pulpa ramasa se pot face diferite deserturi sau alte preparate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu