Branza de migdale
O branza gustoasa plina de vitamine si calciu.
Aceasta branza poate fi servita simpla alaturi de o salata, painici sau cu alte preparate.
Aici am servit-o simpla cu rosii, cateva frunze de busuioc si putin ulei de masline.
Ingrediente:
400 gr migdale
200 ml apa
2 capsule de probiotice*
Preparare:
Migdalele se lasa peste noapte in apa la inmuiat dupa care se scurg, se clatesc si se curata de pielita.
Nu recomand migdalele gata decojite din comert, ele sunt procesate chimic pentru a fi indepartata pielita.
Migdalele si apa se amesteca intr-un blender sau in robotul cu lama S pana sunt bine maruntite, se adauga si capsula de probiotice.
Se pune compozia intr-o punga de strecurat lapte sau un tifon, se strange bine si se aseaza intr-o strecuratoare peste care se aseaza o greutate mai mare ( un borcan umplut cu apa).
Se lasa 12-24 de ore la temperatura camerei in functie de cat de acra doriti sa fie branza.
Branza obtinuta se poate asezona cu sare, piper, verdeturi sau alte mirodeni dupa gust.
Lichidul scurs de la branza se poate bea, este plin de nutrienti cu un gust placut de kefir.
*Proboiticele mentin balanta microflorei din organism si intestine.
Comments
Post a Comment