marți, 5 februarie 2013

Tort de clatite


O prajitura simpla si usor de facut.
La aceasta reteta se pot folosii orice fel de fructe doriti.

Ingrediente:

10-12 clatite din banane
250 gr coacaze proaspete sau inghetate

Crema:

200 gr fulgi de cocos
100 ml apa
2-4 linguri sirop de artar sau alt indulcitor
1 lingura de cacao cruda (optional)
1/2 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita pudra de vanilie

Se mixeaza toate ingredientele pentru crema in blender pana obtinem o crema omogena, daca este nevoie se mai poate adauga putina apa.

Montare:

Intr-o farfurie/platou, se monteaza tortul, se incepe cu o clatita, peste care ungem un strat de crema peste care se presara cateva coacaze si continuam tot asa.
Se termina cu un strat de crema peste care se presara cateva coacaze sau se decoreaza dupa cum doriti.
Se tine la frigider pentru 30 min inainte de a fi servit.

Se pastreaza foarte bine in frigider timp de 3 zile.

*In locul fulgilor de cocos, se poate folosii pulpa de cocos tanara sau lapte/unt din conserva care se gaseste in comert. Am incercat toate variantele, crema din cocos tanar ramane preferata mea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu