luni, 21 ianuarie 2013

Mini prajitura cu banane



Din dorinta de a procesa alimentele cat mai putin, am ales sa fac aceasta mini prajitura rapida in stare cat mai vie.

Ingrediente:

2 banane
100 gr curmale fara samburi
1 lingura de cacao cruda
1 lingurita pudra de Lucuma (optional)
1/2 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita pudra de vanilie

Preparare:

Daca este nevoie, curmalele se inmoaie in apa cat sa le acopere pentru 10-30 min.
Curmalele se amesteca cu toate ingredientele in afara de banane in blender cu putina apa cat sa mearga blenderul. Se amesteca pana obtinem o pasta cremoasa.

Se taie bananele felii si se monteaza prajitura cu un strat de banane, un strat de pasta de curmale si tot asa.
Se termina cu un strat de pasta de curmale.

O alta varianta mai rapida, se poate glazura banana cu pasta de curmale si se poate savura.

Pasta de curmale si cacao, formeaza o crema delicioasa de ciocolata.
Pasta de curmale lasata simpla fara cacao, are un gust caramelizat.
Ramane la aprecierea si gustul vostru care dintre creme doriti sa o savurati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu