vineri, 25 ianuarie 2013

Crackers de in si rosii


Semintele de in sunt foarte bogate in Omega 3. Ele ajuta la scaderea colesterolului si a zaharului din sange, stimuleaza digestia, protejeaza inima si previn aparitia cancerului de colon, san si prostata inhiband tumorile.

Acesti crackers se pot consuma simpli, alaturi de o salata, supe sau cu un pateu.


Ingrediente:

1 kg seminte de in

Semintele de in se lasa la inmuiat in apa peste noapte, se pune o cantitate suficienta de apa pentru ca semintele sa absoarba bine apa. Daca a ramas multa apa se scurg.

Ingrediente sos:

2 rosii
1 ardei rosu
120 gr ceapa
30 gr rosii uscate
1 catel de usturoi
3 linguri de sos soia
1 lingura Herbes de Provence
1 lingura de busuioc uscat
cayenne pepper (optional)

Preparare:

Rosiile uscate se lasa la inmuiat in apa pentru 30 min, dupa care se amesteca cu toate ingredientele in blender pana obtinem consistenta unui sos, daca este nevoie se mai poate aduga putina apa.

Sosul se amesteca bine cu semintele de in. Este normal ca compozitia sa fie usor lichida si gelatinoasa, in cazul in care vi se pare ciudat.
Se aseaza compozitia de in pe foaia teflex a deshidratatorului si cu ajutorul unei spatule, se intinde uniform (2-3 mm).
Compozitia se poate lasa asa sau se poate sectiona in forma dorita, astfel crackers vor avea o forma deja definita cand sunt complet uscati.
Se lasa la deshidratat pentru 12h dupa care se intorc si se mai lasa pana sunt complet uscati.

Se pastreaza foarte bine intr-un recipient bine inchis timp de mai multe saptamani.

Aceasta compozitie este aproximativ pentru 7-9 tavi de deshidratator.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu