Ceai cald energizant


Pentru ca imi era frig intr-o zi friguroasa de iarna si aveam pofta de un ceai cald dar si de ciocolata si nu vroiam sa beau "cafea" de radacina de papadie, m-am gandit sa combin ceaiul cu putina cacao sa imi satisfac pofta si in acelasi timp sa ma si incalzesc. Si daca nu v-am zapacit de tot, iata si reteta :)

Ingrediente:

500 ml apa
1 pliculet de ceai Mate
1 lingura de cacao cruda
1 lingura sirop de artar sau alt indulcitor
1 lingurita de Mesquite
1 lingurita de Lucuma
1/4 lingurita pudra de vanilie
1/4 lingurita de scortisoara
cayenne pepper (optional)

Preparare:

Se incalzeste apa si se lasa pliculetul de ceai la infuzat pentru 3-5 minute.
Se amesteca ceaiul cu restul ingredientelor in blender.
Se serveste imediat.


Ceaiul Mate are un gust usor amarui, este bogat in minerale, potasiu, magneziu si antioxidanti si mai este cunoscut si pentru mentinerea siluetei.
Ceaiul Mate stimuleaza metabolismul, elimina surplusul de apa din organism, este un bun energizant, ameleoreaza reumatismul si artrita, reduce factorii de risc pentru diabet, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, intareste sistemul imunitar si stimuleaza arderea grasimilor.

Lucuma este un fruct care seamana cu avocado dar cu miezul galben. Este apreciat din vremea Incasilor in Peru si are un gust asemanator cu siropul de artar. Pudra de Lucuma este bogata in carbohidrati, fibre vitamine, minerale, beta-caroten, calciu, fier si este delicioasa in deserturi.

Mesquite este un arbust rezistent la secetă, face parte din familia leguminoaselor si creşte în partea de Nord a Mexicului şi în Statele Unite. Pudra de Mesquite este bogata in proteine, fibre, calciu, magneziu, potasiu, fier si zinc si ajuta la echilibrarea nivelului de zahar in sange.

Comments

Popular Posts