luni, 2 decembrie 2013

Tarta de dovleac



Aceasta tarta este dulce, gustoasa cu un gust foarte placut de dovleac.


Ingrediente blat:

150 gr hrisca
50 gr faina de in
100 gr curmale
4 linguri apa

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie pana compozitia sta legata. Daca este nevoie se mai poate adauga apa.
Se aseaza compozitia in forma dorita.


Ingrediente umplutura:

500 gr dovleac curatat si taiat
170 gr curmale
100 gr nuci Macademia*
4 gr ghimbir proaspat sau 1 lingurita pudra de ghimbir
2 linguri de scortisoara
1 lingurita pudra de nucsoara
1/3 lingurita pudra de cuisoare
1/2 lingurita pudra de vanilie

Se amesteca toate ingredientele in blender sau in robotul de bucatarie.
Se aseaza compozitia peste blat si se pune la rece pentru cel putin o ora.

*Nucile Macademia se pot inlocui cu nuci de caju sau daca doriti o tarta mai lejera fara nuci, nu este obligatoriu sa mai adaugati nici un fel de nuca in aceasta compozitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu