marți, 3 decembrie 2013

Raw Mince Pie


Aceasta prajiturica este traditionala din Marea Britanie si este umpluta cu un amestec de fructe confiate si mirodenii alese. Mince Pie se face in preajma sarbatorilor de Craciun reprezentand un desert special.
Fructele sunt macerate in alcool care poate fi Cognac sau Rom.


Ingrediente aluat:

200 gr faina de cocos
200 gr faina de migdale
350 ml apa
4 linguri nectar de cocos sau alt indulcitor

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie pana compozitia sta legata. Daca este nevoie se mai poate adauga apa.
Se aseaza compozitia in formele de tarta sau in orice altfel de forme doriti.
Tartele se pun la deshidratat pentru 30 min dupa care se scot din forme si se mai deshidrateaza pentru 1-2h.

Ingrediente umplutura:

230 gr fructe uscate (stafide, cirese, curmale, smochine, prune, merisoare, caise)
4 gr ghimbir proaspat sau 1/2 lingurita pudra de ghimbir
1 portocala curatata de coaja
1 lamaie curatata de coaja
1 mar
1 lingurita de scortisoara
1/3 lingurita pudra de cuisoare
1/2 lingurita pudra de nucsoara
Rom*

Preparare:

Se mixeaza marul, lamaia, portocala impreuna cu toate mirodeniile in blender pentru a obtine o pasta cremoasa.
Se taie toate fructele uscate cubulete si se pun la macerat impreuna cu compozitia de mar, lamaie si portocala in Rom cat sa le acopere timp de 8-24h.
Se aseaza compozitia in tarte.

In total au iesit 26 de tarte mici.

*Romul poate fi inlocuit cu suc de portocale.

2 comentarii: