luni, 22 aprilie 2013

Iaurt de migdale


Migdalele sunt bogate in proteine, fibre, minerale, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, fier, zinc, cupru, calciu, vitamina B17 care este cunoscuta in combaterea cancerului, vitamina A, F, E si Omega 6 care ajuta si intretine frumusetea, elasticitatea si sanatatea pielii.

Acest iaurt este ideal pentru un mic dejun, el fiind foarte satios, bogat in vitamine si minerale furnizand energie intreaga dimineata sau poate fi savurat in orice moment al zilei.
Proboiticele mentin balanta microflorei din organism si intestine.

Ingrediente:

400 gr migdale
500 ml apa
2 capsule de probiotice

Preparare:

Migdalele se lasa peste noapte in apa la inmuiat dupa care se scurg si se clatesc.
Se curata de pielita pentru a obtine un iaurt alb, daca vi se pare prea greu de curatat migdalele se pot lasa si cu pielita.
Nu recomand migdalele gata decojite din comert, ele sunt procesate chimic pentru a fi indepartata pielita.

Se mixeaza migdalele si apa de in blender pana obtinem o crema fina, dupa care se adauga si pudra din capsulele probiotice si se mai mixeaza putin.
Crema de migdale se aseaza intr-un recipient, se acopera si se lasa 12 -24 de ore la temperatura camerei in functie de cat de acru doriti sa fie iaurtul.

Se poate servi simplu sau cu diferite fructe, cereale, mirodenii, indulcitori sau orice altceva doriti.

Aici am adaugat cateva capsuni taiate marunt, zmeura, pudra de vanilie si putina scortisoara.

3 comentarii:

  1. Buna,daca am seminte de canepa si vreau sa fac iaurt,tot asa procedez ? Multumesc,Anca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Anca, Nu este nevoie sa inmoi semintele de canepa daca sunt decorticate. Se procedeaza la fel, adaugi apa in functie de cat de gros vrei sa fie iaurtul.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere