Clatite din banane
Ingrediente:
1-4kg de banane bine coapte
sucul de la o jumatate de lamaie
1/2 lingurita de scortisoara*
Preparare:
Bananele se taie in bucati mici si se mixeaza in robotul de bucatarie cu lama S cu toate ingredientele pana se obtine o crema omogena usor lichida.
Cu ajutorul unei linguri, se formeaza clatita uniform pe foaia Teflex a deshidratatorului si se lasa la deshidratat cateva ore pana sunt uscate si se pot desprinde usor de foaie.
Puteti umple clatitele cu orice crema, gem, fructe sau alte ingrediente doriti inainte de servire.
Aici le-am umplut cu o crema de cocos.
Daca lasati clatitele 5 min umplute cu crema, ele se vor inmuia putin si vor deveni si mai gustoase :)
Se pot pastra la temperatura camerei sau in frigider cateva zile.
*Scortisoara am adaugat-o pentru a regla nivelul de zahar din banane. Scortisoara adaugata in bauturile cu fructe si in deserturi, are rolul de a tine zaharul din sange la un nivel normal.
Tips:
Cojile de banana fara coada tare, se pot amesteca cu apa in blender si pot fi folosite ca ingrasamant pentru plante, ele sunt foate bogate in potasiu. Potasiu ajuta plantele si lupta impotriva maladiilor, favorizeaza cresterea radacinilor si da gust fructelor si culoare florilor.
Comments
Post a Comment